Satranç, İngilizce, yüzme, dart & puzzle, diksiyon, masa tenisi, drama, halk oyunları, kros, akvaryum, futbol, buz pateni, bilim dünyası, resim, el becerileri, teknoloji dünyası, hayvanat bahçesi, starpark, kitap okuma, bowling, lunapark, karakter eğitimi, step aerobik, kent ormanı piknik, at biniciliği, sukaypark, eğitici oyunlar, botanik park, çeşitli geziler, mental aritmetik ve ailem nasıl yapıyor?

Yukarıda saydığım tüm aktiviteler için çok uzaklara gitmenize gerek yok. İhsaniye’nin merkezinde 8 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Asya Spor Merkezi, 10. Yılında yine çocuklara kucak açıyor. Örneğin yaz aylarının en eğlenceli aktivitesi olan yüzme, uzman eğitimciler gözetiminde 6-12 yaş çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimine katkı sunuyor. Yarı olimpik (25 metre) ve 160 santimetre derinliğindeki havuzların sabit ısısı 26 derece santigrat. Dünya hijyen kurallarına uygun. Merkezde ayrıca küçük çocuklar için 60 santimetre derinliğinde bir havuz daha bulunuyor.

8 aylık yoğun bir eğitim ve öğretim yaşamının ardından tatili hak eden çocuklar için spor etkinliklerinin yanı sıra kültürel etkinlikler, zeka oyunları ve değerler eğitimi de dikkat çekici. Örneğin kent içindeki müzelere yapılan gezilerle çocuklar, yaşadıkları kentin geçmişine yolculuk yapıyorlar. Botanik parkta yeşili, ağacı ve hayvanları tanıyorlar. Yeni arkadaşlıklar kuruyorlar.

5-14 yaş arası gençlerin gelişimine katkı koymak, bir spor merkezinin yapabileceği en güzel girişim olmalı. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmek, müsabaka azmini aşılamak az şey mi? Kazanma ya da kaybetme duyguları ve takım ruhunu yaşatmak çocukları geleceğe hazırlıyor olmalı.

Günümüzde en çok konuşulan dil olan İngilizce konusunda atılan adım da çok yerinde. Dil eğitimi Asya Spor Merkezi’nin artılarından. Macquarie University ile işbirliğine giden merkezde, çocukların dil eğitimi gerçekleşiyor. Modern zamanların dili… Birçok üniversitede eğitim dilinin İngilizce olduğunu düşününce doğru bir tercih yapıldığını söylemeliyim.

Sarı, mavi ve kırmızı gruplara ayrılmış etkinlikler. Maddi durumunuza göre çocuğunuzu bu gruplardan birine yazdırmanız mümkün. Aylık 500, 750 ya da 1000 TL ödeyerek çocuklarınızı emin ellere teslim ediyorsunuz. Özellikle çalışan aileler için biçilmiş kaftan. Sabah evden alınan çocukların merkezden ayrılma saati 17.00.

Gün kahvaltı ile başlıyor. 09.45 ile 11.00 arası İngilizce, drama, kitap okuma, resim, el becerileri, diksiyon, bilim dünyası, teknoloji, hayvanat bahçesi, kent ormanı, Cacabey Planetaryum gezileri yapılabiliyor.

11.00-12.30 arası Değerler Eğitimi var. Eğitici oyunlar, liderlik, takım çalışması, yardımlaşma ve iletişim konu başlıkları.

12.30-14.00 arası ise öğle yemeği yeniyor.

14.00-15.30 arasında spor etkinlikleri başlıyor. Futbol, yüzme, dart, masa tenisi, aerobik, bowling ve buz pateni…

15.30-16.00 İkindi kahvaltısı…

16.00-16.45 ise zeka etkinlikleri gerçekleşiyor. Satranç, mangala, abalon, puzzle, katamino, rushour, zekare ve matematik oyunları…

17.00 Eve dönüş yolculuğu…

Asya Spor Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Pamuk ve Genel Müdür Mustafa Altın dünkü yaz okulu açılışında Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ağırladı. Başkan Bozbey’in “çocuklar geleceğimiz, onlara önem vermeliyiz” sözü kulaklara küpe olmalı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir