Hasta olduğumuzda, ameliyat olmak için masaya uzandığımızda, doğum vakti yaklaştığında, haftanın 2-3 günü diyalize girdiğimizde, hatta başımız ağrıdığında anlarız sağlığın değerini… Küçük bir kesik bile canımızı sıkar. Öksürük, tıksırma, hapşırma hep hastalık çağrıştırır… Özellikle amansız hastalıklar daha da korkutur insanı…

Son yıllarda atılan büyük adımlara karşın sağlık sisteminin çözemediği, yavaş kaldığı veya kişilere ulaşamadığı anlarda devreye giren bir vakıftan söz etmek istiyorum; HASVAK… Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nın kısa adı… Vakıf, geçtiğimiz günlerde “Sağlıkta Başarı Ödülleri” verdi. Alanında en iyiler, en çalışkanlar, en vefalılar ödüllerine kavuştu.

Kişi başı 150 liraya satılan davetiyelerden alarak Hilton Oteli’nin büyük salonunu dolduran Bursalılar o gece hem yardım yapmanın hazzını yaşadı hem de Türkiye’nin güçlü sesi Zerrin Özer’i dinleme fırsatı yakaladı… Kulakların pası silindi… Sunuculuğunu Nefise Karatay’ın yaptığı gecede ödül alanları sıralayalım;

YILIN SAĞLIK TEŞVİK ÖDÜLLERİ

1-Yılın Hemşiresi-Serap Metintürk

2-Yılın Araştırma Görevlisi- UÜ Beyin Cerrahi Servisi Araştırma Görevlileri

3-Yılın Tıp Öğrencisi- Enes Efendioğlu

SAĞLIĞA KATKI ÖDÜLLERİ

1-Yılın STK Ödülü- ONKODAY

2-Yılın Rol Model Kişi ve Kurumu- Sönmez Ailesi

3-Yılın TV Sağlık Programı-Dr. Aytuğ

YILIN MESLEK HİZMET ÖDÜLÜ

Prof. Dr. Mehmet Karadağ

YILIN BAŞARILI SAĞLIK EKİPLERİ ÖDÜLÜ

1-112 Acil Servisi

2-UÜ. Böbrek ve Karaciğer Transplantasyon Ekibi

Hakan Vuruşkan

Ekrem Kaya

3-Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek ve Karaciğer Transplantasyon Ekibi

Bülent Oktay

Remzi Emiroğlu

ONUR ÖDÜLLERİ

1-Dr. Konuralp Başol

2-Prof. Dr. Jale Cordan

3-Prof. Dr. Ayhan Kızıl

4-Prof. Dr. Suna Taneli

YILIN BİLİM ÖDÜLÜ

Prof. Dr. Engin Ulukaya

VEFA ÖDÜLÜ

Uzman Dr. İsmail Fakı

Gecenin halkla ilişkilerini Sente Service Creative Medya Pr yaptı. Slayt Showları, seçtikleri müzik, güleryüzlü elemanlarıyla kusursuzdular.

Gelelim Zerrin Özer’e… Kilo vermiş. Uzun sarı ve yüzünü kapatan saçları çok yakışmış. Sesi müthiş… Yerinizde duramıyor mutlaka sahneye bakmak zorundasınız. Her hareketini izlemek gerekiyor. Ünlü kahkahasını da atmadı o gece. İyi de yaptı… Masa masa gezerek söyledi şarkılarını. Hayranlarıyla yüzlerce karede görüntü verdi. Saat tam 12.00’de de sahneden indi.

HASVAK Bursa Başkanı Zerrin Özgüle, ekibini oluşturan Birgül Müngen, Türkan Elçim, Esin Seymen, Tülin Işık, Hatice Kaltav, Deniz Cantürk ve Nazlıgül Ünal alkışı hak ediyor. Gecede masamı paylaştığım Ferhan Üstünler, Nurten Yıldız Sarıkaya, Nermin Atalay, Pelin Toklu, Şenay Çimen ve Bülgan Tomaç’a da teşekkürler… İyi ki varsınız….

Hastalara koşulsuz destek için elini taşın altına koyan HASVAK, gelirlerini böylesi gecelerde elde ediyor. Bursalılar da katkı sunmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir