Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) doğru bir kararla geleneksel hale getirdiği ‘Doğan Ersöz Yılın İşadamı ve Başarı Ödülleri’, geçtiğimiz Cuma günü (29 Mayıs 2014) Almira Otel’de düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen törene katılım oldukça yoğundu. Gazetecilere ayrılan 10’ar kişilik 3 masada bile sadece 3 koltuk boş kaldı…

‘Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü’ Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Orhan’a;

‘Özel Başarı Ödülü’ Aslanoba Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba’ya;

‘Meslek Ödülü’ Mapfre Genel Sigorta Bölgeler Direktörü Süleyman Akçınar’a;

‘Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü’ ise Sümerolog Muazzez ilmiye Çığ’a verildi. 1914 Bursa doğumlu Muazzez hocamız geceye katılamazken; ödülünü Bursalı dostu İbrahim Okur aldı.

Gecenin yemek ve müzikleri iyi seçilmişti. Gazetecilerle ilgilenen sevgili Bircan Kaner ve gazeteci arkadaşımız Seyit Ersöz’e de teşekkür etmeliyim. Misafirperverliğiniz mükemmeldi…

Gecede yapılan konuşmaların içeriklerinden sanayici ve işadamlarının ülke gündemini yakından takip ettiklerine bir kez daha şahit oldum. İnce bir zekanın ürünü olan metinler, geleceğe olan güveni vurgulamalarının yanında, uyarıcı bölümler de içeriyordu.

Örneğin, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, 7 Mart 1994’te ekonomik kriz öncesi bir yerel gazetede yayımlanan BUSİAD ilanına dikkat çekti. Bakın ilanda neler dile getiriliyor; “Bizler seçim ekonomisi değil, Türk ekonomisini sürekli canlı ve sağlıklı yaşatacak çözümler istiyoruz. Bu isteğimize işlerlik kazandırmak için de yatırımlarımızı göz önünde bulundurarak, geleceğe yönelik projelerimizden vazgeçmeden, psikolojik etmenlere yenilmeksizin hükümetin gerçekçi ve cesaretli kararlar almasında yönlendirici olmalıyız.

Bu aşamada siyasi liderlerin, partiler üstü platformda yan yana gelmelerini yararlı bir adım olarak önermekteyiz. Ayrıca tüketim toplumu haline gelen Türkiye’de, sanayici ve iş adamları olarak daha tutumlu yaşamaya yöneltmek hem kendi çıkarlarımız hem de ülke çıkarlarınadır. ‘Bu iş olmayacak’ demek kolaycılıktır. ‘Aşacağız, çünkü istiyoruz’ demek kararlılıktır. Gelecek kararlı kişiler için gelecektir.” 20 yıl önce ileri bir görüşün dile getirilmiş olması, takdire şayan…

Baylan üretim yapısının değişmesini de istedi. Ülke sanayisinin bilgiye dayalı, daha teknoloji ağırlıklı, daha katma değerli üretim alanlarına kayması gerektiğini dillendirdi.

Bu arada “Özel Başarı Ödülü’ alan ve 38 milyon dolarlık 40 yeni yatırıma yelken açan Hasan Aslanoba’nın “mutlaka dijital zekaya yatırım yapın” çağrısı herkesin kulağına küpe oldu. Melek Yatırımcı Aslanoba’nın son sözü herşeyin özetiydi: İNTERNETTEN KORKMAYIN, GEÇ KALMAKTAN KORKUN.

7 bin 700 çalışan, çalışılan 13 ülke ve 724 milyon Euroluk ciro… Orhan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Orhan’ın Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü andığı konuşması da çok önemliydi: “Türkiye bizim ana limanımız. Şimdi başka limanlardayız ama Türkiye için üretiyoruz. Doğru insanlarla doğru ekibi kurduk ve ilerliyoruz.”

Hepinizin yolu açık olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir