Türkiye’nin en köklü spor kulüpleri arasında yer alan Bursaspor’da erken uyarı zilleri çalmaya başlayınca, Erkan Körüstan ve yönetim kurulu üyeleri, ‘erken seçim’ kararı aldı. Literatürde ‘olağanüstü’ yazan süreç sadece 1 yıllığına geçici yönetim oluşturulmasını amaçlıyor.

Seçimler 16 Mayıs’ta… Çoğunluk sağlanamazsa 23 Mayıs 2014’te deyim yerindeyse dananın kuyruğu kopacak. Takke düşecek kel görünecek.

Başka bir deyişle ‘yine Bursa kazanacak!’

Mevcut Körüstan yönetimin ‘ayrıntılı raporları’ olduğuna inanıyorum. Bursaspor’un geleceğine ipotek koymadıklarını ve ‘tarihi kararları nasıl aldıklarına’ yönelik anlatımları mutlaka olacaktır. Kaç futbolcu aldıklarını, kaçını oynatabildiklerini, kaçının kiralık olarak verildiğini, hiç forma şansı bulamayan oyuncuların akıbetini, uluslararası arenadaki davaları, UEFA ile yazışmalarını, Bursaspor’un gelirlerini, giderlerini, alacaklarını yazılı olarak kamuoyu ile paylaşacaklardır.

Göğüs, saha, forma ve antrenman sahaları için aldıkları sponsorlukları, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteklerini, kişi, kurum ve kuruluşlardan gelen maddi desteklerin neler olduğunu, bunları nasıl değerlendirdiklerini merak eden onbinler olduğunu unutmadan hazırlanacak belgeler, açıklayıcı ve tatmin edici olmalıdır.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un ardından 5’inci büyük takım olarak adını Türk Spor Tarihi’ne altın harflerle yazdıran Bursaspor’un geldiği nokta, kongrenin temel sorusu olacaktır.

Yönetimin bu konuda açık yüreklilikle anlatacakları kabul görmelidir.

Borçla aldıkları Bursaspor için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyleyeceklerdir.

Kimseye, hiçbir çıkar grubu ya da kuruma taviz vermediklerine dönük söylemleri, satır aralarında yer alacaktır.

Bursa ve Bursaspor gibi iki değeri sırtladıkları gerçeğini bir kez daha dinlemek, taraftarların beklentilerini karşılaması açısından değerlendirilebilir.

Her dönem, her yönetici için elzem söylemler…

Gerçekleri örtmeden, yalpalanmadan, olanları olduğu gibi anlatmak doğru olacaktır. Her kararın mutlak doğru olduğunu iddia etmiyorum. Hatalı kararların düzeltilmesi gerçeğini vurguluyorum.

Örneğin Bangura’yı fısıldayan, getiren ve takıma monte eden kim?

Örneğin Volkan Şen, Sercan Yıldırım neden gitti neden geldi soruları yanıtlanabilmelidir.

Örneğin, Sebastian Pinto, Colin Kazım ve kaleci Bekir Sevgi neden kadro dışı?

Futbolla yatan, futbolla kalkan nadir iller arasında sayılan Bursa’nın gerçekleri bilmek hakkı olmalı.

Pinto’nun 2015, kaleci Bekir’in 2016 ve Kazım’ın 2017 yılına dek sözleşmeleri bulunuyor. Bir başka anlatımla yeni yönetim kurulunun kucağında bombalar olacak.

Sadece Kazım’ın yıllık maliyeti 1 milyon 100 bin Euro… Stanislav Sestak, Michael Basser, Furkan Soyalp, Caja ve Sercan Yıldırım’ın sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor. Kiralık oyuncular Aziz Behiç, Mert Ilıman, Mustafa Sevim, Anıl Sarak, Barış Sinan, Batıcan, Ertuğrul Ersoy, Bangura ve Onur Akbay bu sezon sonunda takıma dönecek. Ya sözleşme yenileyecekler ya da takım bulacaklar…

Başkan adayları Recep Bölükbaşı, Cüneyt Özkan ve Mesut Mestan için ateşten gömlek giyme zamanı yaklaşıyor. Kim kazanırsa kazansın borçları ödemek zorunda. Aldığım bilgiye göre borç 19 milyon Euro… (Kesin hesap bilgileri henüz oluşmadı). Arsa satın alınması, İntercity göğüs reklamı irdelenmeli.

Yapacaklar, yapmadan önce yapılanları bilmeli.

Turkcell Timsah Arena, Digiturk, katlı otoparklar, kültürpark girişleri, yardım sandıkları, forma satışları, özel turnuvalar, kupa ve hediyelik eşyalar, Bursaspor banka kartları gibi daha onlarca projeyi organize edecek güçte üyeler var ve onlar yönetimde mutlaka yer almalı…

Bu arada başkan adaylarından Mesut Mestan’ın atak içinde olduğunu da söylemem gerek. Recep Bölükbaşı’nın ve Cüneyt Özkan’ın görüşme trafiği baş döndürücü hızda devam ediyor.

Ne demişler; “Duvarı delen suyun şiddeti değil, devamlılığıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir